Office Lens

 

Pedagógusként sokszor okozott problémát, ha nem volt a közelemben szkenner és nem tudtam digitalizálni a könyvben lévő feladatokat (nem volt időm begépelni, vagy épp jó lett volna a hozzá tartozó képpel, design megőrzésével együtt megmutatni a gyerekeknek).

Diákként is nehézségekbe ütköztem akkor, amikor gyorsan kellett egy-két lapot megörökítenem, hisz a fényképezés sem hozott mindig minőségi archiválást.

Az Office Lens alkalmazást az egyik tanítványom ajánlotta nekem, amikor látta, hogy a kivetítőről, különböző szögekből sem sikerül megfelelő képet készítenem.

Az applikáció minden ilyen jellegű problémámat megoldotta. Táblát, plakátokat, iratokat, egy-egy könyvrészletet könnyedén lefotózhattam bármilyen szögből. A program a kívánt területet körbevágta és minőségi képet készített, amit menthettem OneNote, OneDrive, Word, PowerPoint, Pdf fájlként is.

Ha különböző könyvekből készítek feladatsort, akkor csak lefotózom és már vetítem is (természetesen a forrás megjelölésével) tanítványaim számára a megoldandó feladványokat.

A program elérhetősége: https://goo.gl/RCbz7d

vagy így  

(Megjegyzés: a link rövidítése és a Qr-kód az előző bejegyzésben bemutatott Google URL Shortener bővítménnyel készült másodpercek alatt ;)