Idővonal térképen

 

A MyHistro program nagy kedvencemmé vált. Regisztráció után egy könnyen kezelhető felületen készíthetjük el a térképen, időponttal ellátott bejegyzéseinket, amelyekhez képet és videót is kapcsolhatunk.

A mentés funkciónak köszönhetően mások által elkészített produktumokat is megtekinthetjük. Angol nyelven ugyan, de megnézhetjük a francia forradalmat, vagy épp a 2012-es londoni Olimpiát. Szakgimnáziumokban és általános iskolában is hasznos lehet, bármely téma feldolgozásához: zenetörténet, informatikatört., művészettörténet,  irodalomtört., regények helyszíneinek összekapcsolására, történelmi események bemutatására.

(forrás: http://bit.ly/2bMjxTt)

 

Nézzük, hogyan működik a program. Regisztráció után a saját felületünkön létrehozhatunk egy eseményt. Itt bejelölhetjük a térképen a helyszínt, beírhatjuk az időpontot, majd az eseményhez egy leírást is készíthetünk. Képet és videót is csatolhatunk hozzá, valamint megjelölhetjük a szerzőt(ket), az esemény típusát.

A különböző állomásokat egy történetbe csoportosíthatjuk. Egy sztorinak legalább két eseményből kell állnia. Ha ezeket előre elkészítettük, akkor csak fogjuk az egérrel, áthúzzuk egy oldalról a másikra és már hozzá is adtuk a történethez. Ezután le is játszhatjuk, meg is oszthatjuk, le is tölthetjük (pdf), vagy éppen beágyazhatjuk más weboldalra is.

 

Tesztet is készíthetünk a létrehozott eseménysorból. Megadhatjuk, hogy melyik elemet hagyja ki (pl. évszámot), és arra fog rákérdezni. Gyakorláshoz tökéletes.