Telefonképernyő megosztása PC-vel

 

A héten láttam egy játékot (https://www.facebook.com/West-Elementary-School-153860381478391/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf), amelynek az volt a lényege, hogy bogarakat vetítettek ki a falra a gyerekeknek, akiknek azokat  labdával kellett eltalálniuk, ha ez sikerült, akkor a bogarak eltűntek (Apple termékek). Játékos volt, mozogtak és még IKT is volt benne.

A játékot megtaláltam a Play Áruházban JitterBug by Friskies néven, a leírás alapján cicáknak készült, akik bogarakat kergethetnek. Több változata is elérhető, hisz van, ahol, halakat, van, ahol röpködő lényeket (kolibrit, molylepkét, szitakötőt) lehet elkapni.

Hasonlóak megvalósításához - technikai lehetőségeimet nézve - olyan megoldásra van szükségem, ahol a telefon képernyőjét megoszthatom a PC-vel, hogy azt a projektorhoz kötve kivetíthessem a falra. Keresgélni kezdtem, azonban az egyik legegyszerűbben működő programot egy volt tanítványom ajánlotta. A Wondershare MirrorGo programot (https://mirrorgo.en.uptodown.com/windows) a PC-re és a telefonrra is le kell tölteni. Miután USB kábellel összekötöttük a két eszközt, minden további lépést, képi segítséggel, megmutat az alkalmazás.

 

(Szómagyarázat: beállítás egyik eleme --> USB debugging = USB hibakeresés)