Digitális időmérők

 

Az idővel való gazdálkodás mindig egy sarkalatos pontja a tanóráknak. Többször előfordult már velem és tanítványaimmal, főleg ha digitálisan dolgoztunk, hogy a kiszabott időkorlátot nem tartottuk be, különböző okok miatt (vmilyen problémát kellett megoldani, elmélyültünk a feladatmegoldásban stb...), az időfelelős ellenére is.

Digitális "nyomozásom" során találtam egy oldalt, ahol többféle lehetőség közül lehet választani az időproblémák megoldására.

 

Osztálytermi időmérés http://www.online-stopwatch.com/classroom-timers/

1. Homokóra - könnyen beállítható számláló, ha az idő lejárt, nemcsak a számokkal, a képpel, hanem hanggal is jelez (csöng). A számláló időmérés közben megállítható, majd ha újraindítjuk, a megszakítástól folytatja.

2. Bomba - háromféle megoldás közül választhatunk és a végén tényleg robban ;)

3. Tűzijáték - szintén nagyon látványos

Választhatunk vicces elemek közül is, például úszó-, futóverseny, csigafutam, vagy autóverseny méri az időt, hanghatásokkal fűszerezve.

A csiga jutalmat is kapott, amikor beért a célba :)

Ezen a weboldalon (http://www.online-stopwatch.com/timer/) vannak még "finomságok" időmérést illetően, pl. metronóm, online digitális óra, ébresztőóra, visszaszámláló óra (perc, óra, év).

Nevezetes napokhoz is beállíthatunk visszaszámlálót pl. karácsony, szilveszter, anyák napja stb... (http://www.online-stopwatch.com/dates/)

 

Magyar ünnepeket is találhatunk pl. március 15. (http://www.online-stopwatch.com/dates/hungary/).

Szerintem jól alkalmazható, ha kooperatív munkában dolgozunk, hisz az időfelelős okos telefonján, vagy tablet segítségével végezheti el feladatát látványos megoldással, de ki is vetíthetjük és akkor mindenki látja, hogy mennyi van még hátra a kiszabott időből.