QQCSKA

Online és offline pedagógiai módszertár. Az oldal tartalma szerzői jogi védelem alatt áll."

Bognár Amália

magyar-történelem szakos tanár

Címkefelhő

3D animáció készítése

3D animáció készítése

 

Digitális történetmesélés 3D-ben, androidos (is) applikáció: https://toontastic.withgoogle.com/.

Elég nagy helyet foglal, ha letöltjük, de megéri, regisztrációt nem igényel, ingyenes és OFFLINE is működik.

Igen látványos felület, ahol megtervezhetjük karaktereinket, saját arcunkat is befotózhatjuk és összeilleszthetjük a kiválasztott szereplő testével. Különböző 3D hátterek közül választhatunk, a szereplő mozgatásával, narratíva felvételével áll össze történetünk, amit a végén le is menthetünk.

Nemcsak saját fantáziánk által létrehozott eseménysort hozhatunk létre, hanem életrajzokat, történelmi eseményeket, különböző természettudományos megfigyeléseket is ábrázolhatunk.

Egy videó is a rendelkezésünkre áll, amely bemutatja működését (angol nyelven):

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=QEcbO8Z3yiA

 

(kép forrása: https://toontastic.withgoogle.com/)

 


Mindennapra IKT! - őszi szünet - szombat

Mindennapra IKT!

 

Ajándék az őszi szünetre:

A hét mindegyik napján "felvillantok" egy weboldalt, amely valamilyen okból érdekes volt a számomra. Remélem, hasznos lesz nektek is, és így bővül mindannyiunk digitális tolltartója!

 

Őszi szünet - 6. nap

 

A digitális történetmesélés, valamilyen módon, mindegyik tantárgyhoz kapcsolható, hisz segít az elsajátított tananyag elmélyítésében, a problémák feldolgozásában (stb...). A http://parapara-editor.mozlabs.jp/sandbox oldal rajzos animáció létrehozására alkalmas. Regisztráció nem szükséges, és annyira egyszerű felülete van, hogy óvodáskorú gyermekek is elboldogulhatnak vele.

A szín kiválasztása után megrajzolhatjuk az elemeket, majd a felső sávban látható plusz jellel, egy újabb lap hozzáadásával, megalkothatjuk a következő lépést. Segítségünkre van az előző kép halvány kontúrja, így láthatjuk, hogy hova kell mozgatnunk a szereplőket, tárgyakat...

Az elkészült képsorozatot lejátszhatjuk, így kell életre rajzunk. A weboldal legyárt hozzá egy QR-kódot, linket is, amit, ha megosztunk, akkor bárki elérheti animációnkat.

Az enyém ilyen lett:  (olvassátok be a kódot!)