Jelvények készítése gyorsan és könnyedén

 

Az értékelés nehézségeit már több bejegyzésben is említettem. Nem szeretem az érdemjegyek "pontatlanságát", hisz úgy érzem, nem mindent mutat meg abból, hogy milyen képességekkel rendelkezik a diák, illetve éppen mennyi munkát fektetett bele az adott feladat végrehajtásába. Többek között emiatt szeretem nagyon a gamificationt. Igaz hosszadalmasabb tanári/tanulói munkát jelent, mire érdemjegyre váltjuk az összegyűjtött pontokat, jelvényeket (most csak az értékelés részét emelem ki, hisz a gamification ennél sokkal többet jelent), de árnyaltabb képet adhat tanítványainkról.

Egy jelvény, avatar, banner és logókészítő weboldalt szeretnék bemutatni.

http://www.makebadg.es/badge honlap lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt készítsünk jelvényeket, amelyeket egyszerűen képformátumba letölthetünk, megoszthatunk.

Elképzelésem szerint év elején tanítványaimmal együtt készítjük el azokat a jelvényeket, amelyekkel majd a különböző tanórai és tanórán kívüli tevékenységüket "díjazom".

5-6. osztályban nyomtatott változatot szeretnék bevezetni, 7-8. évfolyamon digitális felületen szeretném megosztani, hogy ki milyen badgettel rendelkezik, egy egyszerű faliújságra gondoltam, nagy kedvencemre, a Linoitra (http://en.linoit.com/).

A jelvények elkészítésénél beállítható:

- az alak:

 

- az ikon (fel is tölthető a saját változat):

 

- a keret:

- a szín:

A jelvényre szöveg is írható:

Az avatar elkészítésénél beállítható a ruha, a fejfedő, az arc, a haj és ezek színei.

Az én avatarom:

Egy későbbi bejegyzésben szeretnék beszámolni arról, hogy milyen jelvényeket készítettünk tanítványaimmal, és milyen tevékenységekhez, tulajdonságokhoz kötöttük azokat.