Mindennapra IKT!

 

Ajándék az őszi szünetre:

A hét mindegyik napján "felvillantok" egy weboldalt, amely valamilyen okból érdekes volt a számomra. Remélem, hasznos lesz nektek is, és így bővül mindannyiunk digitális tolltartója!

 

Őszi szünet - 6. nap

 

A digitális történetmesélés, valamilyen módon, mindegyik tantárgyhoz kapcsolható, hisz segít az elsajátított tananyag elmélyítésében, a problémák feldolgozásában (stb...). A http://parapara-editor.mozlabs.jp/sandbox oldal rajzos animáció létrehozására alkalmas. Regisztráció nem szükséges, és annyira egyszerű felülete van, hogy óvodáskorú gyermekek is elboldogulhatnak vele.

A szín kiválasztása után megrajzolhatjuk az elemeket, majd a felső sávban látható plusz jellel, egy újabb lap hozzáadásával, megalkothatjuk a következő lépést. Segítségünkre van az előző kép halvány kontúrja, így láthatjuk, hogy hova kell mozgatnunk a szereplőket, tárgyakat...

Az elkészült képsorozatot lejátszhatjuk, így kell életre rajzunk. A weboldal legyárt hozzá egy QR-kódot, linket is, amit, ha megosztunk, akkor bárki elérheti animációnkat.

Az enyém ilyen lett:  (olvassátok be a kódot!)