Mindennapra IKT!

 

Ajándék az őszi szünetre:

A hét mindegyik napján "felvillantok" egy weboldalt, amely valamilyen okból érdekes volt a számomra. Remélem, hasznos lesz nektek is, és így bővül mindannyiunk digitális tolltartója!

 

Őszi szünet - 2. nap

Második nap ajánlata egy mindenki által szerkeszthető oldal, a Stelum. A felületen, regisztráció után, bárki létrehozhat egy kártyát, amelyen bármilyen témáról írhat. A célja is az, hogy rövid magyarázatokat lehessen bemutatni egy adott témával kapcsolatban, közérthető nyelven.

Amint látható, a weboldala cím és alcím megadása után, 300 szó begépelését teszi lehetővé. Többféle háttér közül választhatunk, sőt saját képet is beszúrhatunk e célból, valamint képeket és webcímeket is belinkelhetünk a leírásunkba.

Megjelölhetjük, hogy melyik témakörhöz kapcsolódik munkánk. Az iskolában különböző tananyagtartalmakhoz kapcsolhatjuk, készítheti pedagógus, diák, tanulócsoport is. Bármikor szerkeszthetjük és törölhetjük saját bejegyzésünket.

A honlapon jótanácsokkal is ellátják a vállalkozókedvű alkotókat: (forrás: https://www.stelum.com/how-to-write-a-simplex)

1. Ne komplikáld túl! (egyszerű megfogalmazás)

2. Térj a tárgyra! (csak 300 szót írhatsz)

3. Légy vizuális! (ingyenes képek: https://pixabay.com/)

4. Kérdezd meg magadtól: hasznos lesz másnak?

5. Mondd el másképp! (ha már van olyan témában bejegyzés)

6. Egyértelmű, rövid címadás jellemezzen!

7. Fogadd el a szabályokat! (a közösségi irányelvek az oldalon elérhetőek)

Könnyítsük meg a tanulást a Stelum kártyáival!